vaistai.lt

Onkologinių pacientų gydymas: ieškoti efektyvaus spindulinio gydymo užsienyje nebereikiaKuo didesnis naikinantis poveikis piktybiniam navikui ir kuo mažesnė žala sveikiems audiniams. Tai spindulinės terapijos (dar vadinamos švitinimu) principas. Toks gydymas reikalingas daugiau nei pusei onkologine liga sergančių pacientų. Ar pacientui reikės išorinės spindulinės terapijos ir kada - priklauso nuo gydymo etapo, ligos eigos. Nors kai kurie pacientai atlikti šių procedūrų dairosi užsienyje, ne ką mažiau kokybišką gydymą gauti galima ir Lietuvoje. Tam tikrais atvejais pacientui pakanka vos vienos procedūros.

daugiau

Intervencinė onkologija pacientei padovanojo 10 visaverčio gyvenimo metųMokslo pažangos naujovės, įdiegtos Nacionaliniame vėžio institute (NVI), sėkmingai sprendžia vėžio gydymo iššūkius. Inovatyvios technologijos leidžia net vėlyvos stadijos vėžiu sergančiam pacientui pritaikyti radikalų gydymą, kuris sunaikina navikus, išsaugodamas organus, kuriuose liga išplitusi. Ponia Monika tokį gydymą išbandė dar prieš dešimtmetį ir šiandien gyvena pilnavertį gyvenimą.

daugiau

Intervencinė onkologija pacientei padovanojo 10 visaverčio gyvenimo metųSergamumas krūties vėžiu didėja ir pasaulyje, ir Lietuvoje, tačiau mirtingumas nuo šios ligos mažėja. Tai lemia ne tik prevencinės patikros priemonės, moterų žinios apie reguliarią krūtų savityrą, bet ir gerėjanti ligos diagnostika, nauji gydymo metodai. Lietuvos medikai tikisi, kad pasauliui vis labiau judant individualaus, molekuline diagnostika paremto gydymo link, ši tendencija taps standartu ir mūsų šalyje

daugiau

galvos kaulinio defekto kranioplastikaRespublikinėje Šiaulių ligoninėje atlikta retai pasitaikanti plati galvos kaulinio defekto kranioplastika. Pirmą kartą ligoninės istorijoje pacientui gydyti panaudotas individualus kranialinis implantas, pagamintas iš medicininio titano lydinio, o individualaus implanto kūrimui ir gamybai buvo pasitelktos pažangiausios 3D technologijos.

daugiau

Nauja procedūra padės lengviau pašalinti kalcio sankaupas iš kraujagysliųKauno klinikose pirmą kartą Lietuvoje atlikta unikali arterijų litotripsijos procedūra. Ši inovatyvi procedūra suteikia galimybę minimaliai invaziniu būdu padidinti arterijų elastingumą ir sunaikinti jose esančias kalcio sankaupas, trukdančias kraujagyslių sienelėse implantuoti stentus.

daugiau

Onkologine liga sergančiam pacientui atliktas stemplės stentavimas per gastrostomąRespublikinės Šiaulių ligoninės Endoskopijų skyriaus ir Chirurgijos klinikos specialistai ėmėsi neįprastos procedūros – atliko stemplės stentavimą endoskopu, ne per burną, kaip yra įprasta, tačiau per chirurgiškai suformuotą gastrostomą – ertmę maitinimui pilvo sienoje.

daugiau

Inovatyviam kraujo vėžio gydymui kelią užkerta biurokratijaLietuvoje kasmet daugiau nei tūkstantis pacientų išgirsta onkologinės kraujo ligos diagnozę, tačiau vis dar ne visi pacientai turi galimybę gauti jiems tinkamą pažangiausią gydymą. Ekspertų nuomone, kol žmogaus gyvybė netaps valdžios prioritetu, tol inovatyvių vaistų prieinamumo situacija nepagerės.

daugiau

Pažangiausios įgimtų širdies ydų gydymo be pjūvio procedūros – platesniam pacientų ratuiDėl įgimtos širdies ydos progresavimo – blogai funkcionuojančio plaučių arterijos vožtuvo (dėl nesandarumo) – Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Kardiologijos ir angiologijos centro intervenciniai kardiologai ir gydytojai kardiologai pradėjo gydyti minimaliai invazyviu metodu.

daugiau

Klastinga plaučių liga apgauna ir pacientus, ir gydytojusPlaučių fibrozė yra dažnam gyventojui niekada negirdėta liga. Šeimos gydytojams kyla nemažai iššūkių atpažįstant šią retą ligą, kuri sukelia negrįžtamus pakitimus plaučiuose. Rugsėjis yra idiopatinės plaučių fibrozės mėnuo, kai medikai bei pacientai iš apie šią plaučių fibrozę kalba garsiai ir plačiai, skatindami jos žinomumą.


daugiau

Gydytojas radiologas stebisi: operuojasi riešą, o vaikšto su aneurizma smegenyseKoronavirusas ir karantinas daliai žmonių šiemet sutrukdė laiku pasirūpinti savo sveikata ir apsisaugoti nuo kitų pavojingų ligų sukeliamų pasekmių, – pranešime žiniasklaidai pažymi gydytojas intervencinis radiologas Audrius Širvinskas. Šiemet į gydytojo ir jo kolegų rankas pateko gerokai daugiau sunkių smegenų aneurizmos atvejų nei anksčiau – apribojus kontaktų skaičių ne vieną žmogų su plyšusia aneurizma galvoje artimieji rado per vėlai arba beveik per vėlai. Plyšus aneurizmai smegenyse padariniai dažniausiai tragiški: 2 iš 5 plyšimo atvejų baigiasi mirtimi, o dauguma išgyvenusių lieka neįgalūs visam gyvenimui.

daugiau
111 - 120 iš 1158 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos